Jul och nyår

Under långledigheten som varit har vi hunnit med både julafton och nyårsafton. Dessutom har lite annat gjorts under ledigheten. Och självklart måste jag berätta om det!

Julafton firades traditionsenligt hemma hos oss, med släkt inbjuden från såväl mammas som pappas sida. Det var sig likt med julbord till lunch, följt av Kalle Anka på TV och julklappsutdelning. Jag tycker alltid det är kul med jul, mycket just för det samlar släkt på så (för oss) naturligt sätt. Dock är jag alltid för sent ute med att köpa julklappar, och i år var inget undantag…

Mellandagarna spenderades med en hel del jobb och lite mellandagsshopping. Dessutom lade jag en del tid under dessa dagar på mitt gymnasiearbete, och försökte ligga bra till inför vår inlämning som kommer under mitten av januari. Alltid skönt att vara ute i god tid, även om det är otroligt jobbigt att komma igång…

Under nyårsafton umgicks jag med kompisar i närheten av där jag bor. Vi åt mat och körde olika spel under kvällen för att sedan gå ut tillsammans och kolla på fyrverkerier. Allt som allt kul!

Jag får ibland frågor om vad jag har för mål med det nya året, och vad jag har för nyårslöften. Mitt återkommande svar är att jag inte har några tydliga sådana, utan att jag istället tycker att man ska förändra det som behöver förändras kontinuerligt under året. Men sedan började jag fundera, och någonstans har jag nog trots allt ett par saker jag vill fokusera lite extra på under 2019, för att göra året ännu bättre än 2018. Till att börja med vill jag lägga ordentligt fokus på skolan. Det är trots allt min sista termin i gymnasiet, och det känns som att om det är någon gång jag faktiskt ska satsa så är det nu. Efter denna termin går jag ju faktiskt inte i skolan, som jag tänkt hittills ska jag börja plugga igen till början på 2020. Lite sjuk känsla ändå, att inte ha skolan att gå till… Ett annat mål jag har är att göra saker jag själv vill, och någonstans lägga mer fokus på mig själv. Jag har alltid varit väldigt dålig på att säga nej, och tar ibland på mig lite för mycket av vad andra vill att jag ska göra för att kunna luta mig tillbaka och fokusera på det jag vill göra. Självklart vill jag fortsätta hjälpa andra, men någonstans känner jag att jag också vill ta reda på vad mina stora intressen är, och försöka fokusera mer på dem. Två konkreta delar av det här är att jag vill lära mig filma och redigera film ordentligt, och att jag skulle vilja skriva en låt. Inga små projekt, men roliga!

Bild på mig från i somras. Har i efterhand insett att det var mitt sista sommarlov?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *